Världsledande DODUCO imponerar med kunskap och bredd

Vi på ESMA är stolta över de fina samarbeten vi har med våra producenter runt i världen. Idag vill vi berätta om tyska DODUCO, vars produkter du kommer i kontakt med ganska ofta, för att inte säga varje dag. De sitter nämligen i olika typer av brytare och kontaktorer, som finns på alla ställen där du bryter ström – till exempel i bilar och hemma i din vägg.

Doduco_Edelmetalle_1024-768x512

DODUCOs representant på svenska marknaden

DODUCO är världens ledande företag inom elektriska kontakter. Företaget har nästan hundra års erfarenhet inom ädelmetalls­bearbetning och ett brett kunnande inom ström­­­försörjande elektriska komponenter. De är också en av få leverantörer av kontakt­material och ädel­metall­komponenter till svenska företag inom telekom, energi­teknik, fordons- och förpacknings­industri.

Sedan mer än fyrtio år tillbaka är ESMA DODUCOs representant på den svenska marknaden. Tomas Gylfe, som är försäljnings­ingenjör hos oss på ESMA, berättar att DODUCO har ett enormt kunnande inom kontakt­material och be­arbetning av ädel­metaller.

“Det faktum att DODUCO har ett så brett spektrum av kunnande och tjänster gör dem till en väldigt stor spelare på marknaden”, menar Tomas.

En leverantör att lita på

Med allt från material­val, halv­fabrikat, kontaktdelar och kontakt­nitar till stans­teknik, elektro­mekaniska komponenter, yt- och beläggnings­teknik samt ädel­metall­återvinning i sitt erbjudande, är de en mycket pålitlig leverantör i alla steg av utveckling och tillverkning av kontakt­material.

“Jag skulle nog vilja säga att DODUCO har kunskap och kapacitet som inte går att hitta hos något annat företag i branschen”, säger Tomas.

Nya spännande lösningar

DODUCOs långa erfarenhet kombinerad med stort fokus på forskning och utveckling ger dem unika möjlig­heter att kombinera olika teknologier. Det resulterar i både innovativa och ekonomiskt optimerade processer men också i nya lösningar som till exempel AlCunnect, som kombinerar koppars otroliga lednings­förmåga med aluminiums lätt­het och värme­avledning. AlCunnect har rönt stora fram­gångar hos batteri­tillverkare för fordon och energi­lagring.

Är du sugen på att utveckla både hög­kvalitativa, pålitliga och kostnads­effektiva lösningar inom kontakt­material? Hör av dig till Tomas Gylfe.

Några av våra partners

Behöver du en offert?

Kom igång med ESMA idag!

Kontakta oss så berättar vi mer.