Komponenttillverkning

Vad vi gör

Vi på ESMA är specialister på att optimera och kundanpassa komponenter och logistiklösningar för den svenska tillverkningsindustrin.

Komponenttillverkning

Du jobbar på en ny konstruktion, och behöver nya detaljer och komponenter du inte jobbat med tidigare. Då stöter du på några utmaningar:

  • Vilken komponentlösning är bäst och mest kostnadseffektiv?
  • Vem levererar med den kvalitet och leveranssäkerhet du förväntar dig?
  • Hur transporterar du kostnadseffektivt och miljöanpassat?
  • Vem ska lagerhålla komponenterna? Och hur görs det bäst?

Det här är utmaningar som vi löser varje dag.

Vi på ESMA är specialister på att optimera och kundanpassa komponenter och logistiklösningar för tillverkningsindustrin.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för en kostnadsfri konsultation.

Skärande bearbetning är ett av ESMAs största verksamhetsområden.Metoden kan användas för framtagning av detaljer i de flesta förekommande material, för allt från enklare till högprecisa detaljer.
Läs mer om skäranade bearbetning

Fästelement har varit en av grundstenarna i ESMAs verksamhet sedan starten 1951, och är fortfarande ett av våra största områden.
Läs mer om fästelement

ESMA har nära samarbeten med flera olika leverantörer med olika specialistkompetenser inom smide och pressning ute i världen.
Läs mer om smide och kallformning

Med sintring kan du skapa komplexa detaljer, som får sin slutliga form med liten eller ingen bearbetning.
Läs mer om sintring och MIM

Gjutningsprocessen handlar om att smälta ned ett material (oftast en metall) i en form för att få fram en färdig komponent.
Läs mer om gjutning

På ESMA arbetar vi med ett brett nätverk av producenter, som erbjuder stansade och bockade detaljer i allt från enkla klippverktyg till komplexa stora följdverktyg.
Läs mer om stansning, bockning och fjädrar

Plast som konstruktionsmaterial har utvecklats mycket under de senaste decennierna. Idag kan plast klara både extrem kyla och hetta utan att spricka eller smälta.
Läs mer om plastkomponenter

Vespel® är en högpresterande polyimid från DuPont™, som används i applikationer där det finns friktion, slitage eller höga temperaturer.
Läs mer om Vespel®

Polyuretan, PUR eller PU som det också kallas, är ett flexibelt material med egenskaper som gör det lämpligt att använda nästan överallt.
Läs mer om Polyuretan

Steg för steg

Så fungerar det

Från behov till färdig leverans.Förfrågan med ritning och volym -> Offert

Att be om offert är alltid förutsättningslöst, oftast krävs endast en volym samt ritning innan vi kan lämna offert.Tillverkning

Vi startar produktion, leveransbevakar och ser till att detaljerna tillverkas enligt överenskommelse.Logistik & Säkerhetslager

Komponenterna lagerhålls på vårt logistikcenter som möjliggör stor leveransflexibilitet.Packning & Leverans

Allt ifrån packning i generellt emballage, till kundspecifika instruktioner, emballagepooler, EDI-kopplingar, Odetteflaggor med mera. Vi levererar Just in time!

Leveranser som passar dina system

Logistik och lagerhållning är en ständigt växande del av vår verksamhet. Idag kan vi erbjuda våra kunder logistiklösningar som inkluderar allt från paketering i ditt eget emballage till dokument­hantering i samband med import/export och etikettering anpassad efter dina egna system.

Några av våra partners

Behöver du en offert?

Kom igång med ESMA idag!

Kontakta oss så berättar vi mer.