Mekanisk tillverkning i världsklass

Om ESMA

Vi brinner för att skapa tekniskt och ekonomiskt optimerade komponentlösningar för våra kunder – med kvalitet och leveranssäkerhet i fokus.

Mekanisk tillverkning sedan 1951

Unik kunskap och brett nätverk ger de bästa lösningarna

Genom många års framgångsrikt arbete har vi samlat på oss en unik erfarenhet och kunskap om de flesta – och bästa – tillverkningsmetoderna och tillverkarna på den globala komponentmarknaden.

Vår samlade kunskap ger oss också möjlighet att använda beprövade tekniker på nya sätt. Med oberoende ställning och ett brett kontaktnät av leverantörer, hjälper vi dig hitta den lösning som är mest kostnadseffektiv och som bäst tillgodoser dina behov.

Värdefulla partners i världsklass

Vi samarbetar med några av de bästa tillverkarna och leverantörerna inom respektive område runt om i världen. Vi har långa samarbeten med partners för mindre volymer av högkvalitativ och specialiserad produktion runt om i Europa. Vi jobbar också nära många producenter i Japan, Taiwan och Kina, som kan tillverka stora volymer när produktionen medför en stor andel manuellt arbete.

Vi är stolta över våra relationer, och är noga med att ta väl hand om dem – så att de kan växa och bli ännu bättre. Eftersom kunskap är en färskvara, besöker vi våra leverantörer ofta – för att lära oss mer och hämta ny inspiration med oss hem till dig. Vi på ESMA jobbar också ständigt på att utöka vårt kontaktnät med ytterligare stjärnor på marknaden, så att vårt erbjudande till dig kan bli ännu starkare.

Optimerat flöde med ESMAs logistikcentrum

När du väl hittat rätt leverantör, vet vi hur viktigt det är att dina komponenter finns där just när du behöver dem. Vi vet vad det kostar att stå still – eller att behöva lagerhålla mer än nödvändigt. Vi hjälper dig att hantera tillverkning, transport och lagerhållning för att livet ska fungera så bra och enkelt som möjligt för dig.

ESMA har egna logistikcentrum i Sverige och Kina. I Shenzhen, ett av Kinas absolut viktigaste handelsområden för små och medelstora företag (och ett av de första frihandelsområdena i Kina), jobbar vi genom vårt systerbolag E&K med kvalitetssäkring och samlastning av mindre volymer, så att vi kan säkerställa bästa kvalitet och samtidigt hålla nere kostnaderna för dig som kund i Europa och USA.

I Sverige har vi vårt logistikcentrum i Spånga utanför Stockholm. Här hanterar vi flera tusen ton styckegods varje år, varav ca tjugo procent går på export. De största exportländerna finns i Nord- och Sydamerika och norra Europa.

Steg för steg

Så fungerar det

Från behov till färdig leverans.Förfrågan med ritning och volym -> Offert

Att be om offert är alltid förutsättningslöst, oftast krävs endast en volym samt ritning innan vi kan lämna offert.Tillverkning

Vi startar produktion, leveransbevakar och ser till att detaljerna tillverkas enligt överenskommelse.Logistik & Säkerhetslager

Komponenterna lagerhålls på vårt logistikcenter som möjliggör stor leveransflexibilitet.Packning & Leverans

Allt ifrån packning i generellt emballage, till kundspecifika instruktioner, emballagepooler, EDI-kopplingar, Odetteflaggor med mera. Vi levererar Just in time!

Leveranser som passar dina system

Logistik och lagerhållning är en ständigt växande del av vår verksamhet. Idag kan vi erbjuda våra kunder logistiklösningar som inkluderar allt från paketering i ditt eget emballage till dokument­hantering i samband med import/export och etikettering anpassad efter dina egna system.

Kontakta oss idag

Efter sex decennier i branschen och med ständig kunskapsuppdatering, vet vi hur kvalitet ser ut. Vi vet vilka som är bra. Vi vet var du ska leta, vad du ska titta på för att få bästa möjliga komponentlösning och hur du ska transportera dina komponenter så effektivt som möjligt.

Kontakta oss idag, så tar vi oss mot nya höjder. Tillsammans.

200 +

aktiva kunder

99,7%

uppmätt leveransprecision

200 +

antal produktionspartners

2100 +

aktiva artikelnummer

Några av våra partners

Behöver du en offert?

Kom igång med ESMA idag!

Kontakta oss så berättar vi mer.