Frågor & svar

Vi brinner för att skapa tekniskt och ekonomiskt optimerade komponentlösningar för våra kunder – med kvalitet och leveranssäkerhet i fokus. Här under har vi samlat våra vanligaste frågor och dess svar. Hittar du inte svar på dina frågor är du alltid välkommen att kontakta oss!

ESMA FAQ

Här har vi samlat vanliga frågor. Hittar du inte de svar du söker får du gärna kontakta oss.

Vanliga frågor och svar

Vad gör ESMA?

ESMA har sedan 1951 levererat optimerade komponent- och logistik­lösningar till den svenska tillverkningsindustrin. Utgångspunkten är ofta en ritning från kunden som ESMA sedan producerar komponenter efter.

Våra kunder tillhör de mest innovativa i sina respektive branscher och arbetar på allt från mindre nyskapande företag med stora planer, till stora globala koncerner inom medicinteknik, fordons- och verkstadsindustrin.

Här kan du läsa mer om ESMA och vad vi gör. Undrar du om vi kan hjälpa er? Kontakta oss eller fyll i vårt formulär för en kostnadsfri konsultation.

Varför välja ESMA som leverantör?

Genom vårt nätverk av tillverkare i främst Europa och Asien kan vi näst intill alltid hitta en optimal tillverkningsprocess, vilket gör att vi kan offerera konkurrenskraftiga priser. ESMA levererar idag till 39 länder samt importerar från 32 länder, och våra kunder finns över hela världen.

För oss är kvalitet och leveranssäkerhet alltid i högsta fokus.

Här kan du läsa mer om ESMA och vad vi gör. Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa er eller fyll i vårt formulär för en kostnadsfri konsultation!

Har ni egen tillverkning?

Nej, vi samarbetar med olika tillverkare i främst Europa och Asien. Vi säkerställer dock både kvalitet och leveranssäkerhet för alla våra komponenter och logistiklösningar.

Var finns era leverantörer?

Våra leverantörer finns främst i Europa och Asien. Men eftersom vi har ett lager i Stockholm levererar vi oftast EXW Stockholm, d.v.s. att du som kund hos ESMA aldrig behöver funderar på långa frakttider, tull och buffertlager. Det tar vi hand om.

Levererar ni både till stora och små företag?

Vi levererar till företag i alla storlekar så länge det handlar om någon form av serietillverkning.

Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa er, eller fyll i vårt formulär för en kostnadsfri konsultation.

Vilka storlekar på serier kan ESMA leverera?

Så länge det är fråga om återkommande leveranser, d.v.s. serietillverkning, är vi konkurrenskraftiga och kan hjälpa er med det mesta.

Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa er, eller fyll i vårt formulär för en kostnadsfri konsultation.

Tar ESMA kvalitetsansvaret?

Ja. På ESMA är kvalitet alltid i högsta fokus och för oss är det en självklarhet att ta kvalitetsansvar!

Har du frågor eller funderingar kan du alltid kontakta oss.

Levererar ni i kundanpassad förpackning och märkning?

Ja, vi levererar i den förpackning kunden önskar. Det kan vara i emballage som ingår i emballagepooler, i kartonger som packas på neutrala pallar eller som bulk. Kunden avgör hur godset skall levereras och vi anpassar oss.

På ESMA är kvalitet och leveranssäkerhet alltid i högsta fokus.

Tar ni emot avrop via EDI?

Ja. Vi är flexibla och kan ta emot order och avrop på flera sätt, både via e-mail och EDI.

Seg för steg

Så fungerar det

Från behov till färdig leverans.Förfrågan med ritning och volym -> Offert

Att be om offert är alltid förutsättningslöst, oftast krävs endast en volym samt ritning innan vi kan lämna offert.Tillverkning

Vi startar produktion, leveransbevakar och ser till att detaljerna tillverkas enligt överenskommelse.Logistik & Säkerhetslager

Komponenterna lagerhålls på vårt logistikcenter som möjliggör stor leveransflexibilitet.Packning & Leverans

Allt ifrån packning i generellt emballage, till kundspecifika instruktioner, emballagepooler, EDI-kopplingar, Odetteflaggor med mera. Vi levererar Just in time!

Leveranser som passar dina system

Logistik och lagerhållning är en ständigt växande del av vår verksamhet. Idag kan vi erbjuda våra kunder logistiklösningar som inkluderar allt från paketering i ditt eget emballage till dokument­hantering i samband med import/export och etikettering anpassad efter dina egna system.

Några av våra partners

Behöver du en offert?

Kom igång med ESMA idag!

Kontakta oss så berättar vi mer.