Så tog ESMA fram nya vändplattor för Haweka

När det tyska företaget Haweka skulle välja ny tillverkningspartner för deras vändplattor stod de inför två utmaningar. Dels behövde de höja produktionskvaliteten på sina vändplattor, dels behövde de en partner med produktion i Europa. ESMA tog sig an projektet som krävde nya tillverkningsmetoder och samordning mellan både tillverkare och konstruktörer.

nedladdning-3-e1623770640966

“Det har varit ett väldigt spännande projekt där vi på ESMA har fått visa upp vår breda expertis. Många gånger tar vi fram specifika komponenter för våra kunder, men det känns riktigt kul att vi fått möjlighet att ta fram en färdig produkt den här gången” säger Martin Schleifstein, vice vd, ESMA.

Ett tryggare och mer hållbart körklimat

I nära 50 år har Haweka skapat ett tryggare och mer hållbart körklimat. Företaget tillverkar vändplattor som används för att göra hjul- och axelinställningar för person- och lastbilar. Genom att ha rätt hjulinställning minskar fordonets däckslitage och då även bränsleförbrukning, bra för både förare och miljö.

Vändplattan har funnits i Hawekas sortiment i många år. Haweka såg dock en del utmaningar med den nuvarande produktionen av produkten och behövde en ny tillverkningspartner. ESMA tog snabbt fram två prototyper som höll rätt kvalitet och producerades lokalt enligt Hawekas önskemål.

Majoriteten av komponenterna från ESMA

Idag produceras 10 av 15 ingående komponenter av ESMA:s partner Thuveprofiler AB i Nybro. Där sker både vatten- och laserbeskärning samt att man bearbetar och ytbehandlar alla detaljer i stål och aluminum. Monteringen utförs sedan av Del-ta, ESMAs andra partner i Nybro.

hjullager-1

”Hawekas vändplattor är otroligt viktiga för både miljön och säkerheten i trafiken. För oss på ESMA känns det väldigt bra att kunna bidra till att en sådan produkt tillverkas på bästa möjliga sätt och fortsätter påverka samhället positivt” säger Martin Schleifstein.

Nyfiken på hur ESMA kan hjälpa er med era utmaningar inom komponenttillverkning och logistik?

Kontakta Martin Schleifstein

Vice VD, delägare

Telefon:031-40 90 04
Mobil: 070-508 2875
E-post: martin.schleifstein@esma.se

Några av våra partners

Behöver du en offert?

Kom igång med ESMA idag!

Kontakta oss så berättar vi mer.