Ny serie kvalitativa båtmotorlås ute på marknaden

Vi vill gärna berätta om en ny serie båtmotorlås som vår kund MA Trading står bakom. Det handlar om fyra låsmodeller; lås för allt från de allra minsta utombordarna (2 HK) till bultlås för de största motorerna.

matlock_batmotorlas_frilagd-300x200

Claes Manning på MA Trading i Kungsbacka har designat och konstruerat lås i många år. Han berättar att de lås som funnits på marknaden tidigare varit både dyra och krångliga att montera. Men nu har det blivit ändring på det!

Samarbete för att hitta leverantör och en bra logistisk process

Claes och ESMAs vägar korsades för närmare ett år sedan när Claes kontaktade ESMA för att ta reda på om vi tillsammans kunde hitta en komplett lösning för produktion, montage och logistik för nya lås.

Claes ägde tidigare en egen bearbetningsfirma, där han bland annat producerade och monterade de båtlås han sålde under sitt tidigare varumärke. Han byggde upp bolaget och sålde det tillsammans med varumärket för båtlåsen.

När så idén om nya lås föddes hos Claes för ett par år sedan ville han arbeta på ett annat sätt och tog därför kontakt med ESMA. Claes och Karl Haglund på ESMA hittade tillsammans ett upplägg för produktion, montage och slutpaketering i Taiwan.

Bra kommunikation

Idag tillverkas, härdas, ytbehandlas, monteras och packas låsen i lådor med skuminredning, helt klara för leverans till slutkund, innan de anländer till ESMAs lager i Spånga, där MA Trading sedan gör avrop.

“Det har fungerat väldigt bra”, säger Claes Manning. “Vi har en väldigt bra kommunikation och det är fantastiskt att kunna få hem färdiga produkter att sälja”.

Karl Haglund på ESMA tycker också att samarbetet med Claes fungerat bra.

“Under projektets gång har vi utvecklat produkterna, hittat en producent som kan skapa kvalitativa komponenter till ett konkurrenskraftigt pris på marknaden och skapat en bra logistisk process”, säger Karl.

Nyligen gjordes den allra första serieleveransen.

Certifierad kvalitet

Båtmotorlåsen är certifierade av RISE Research Institutes of Sweden (tidigare Statens Provningsanstalt), godkända för klass 3 och därmed klassade som säkra av försäkringsbolagen. Hela processkedjan är godkänd av RISE, som varje år gör en audit av processen i Taiwan för att säkra kvaliteten och se till att certifieringen bibehålls.

Några av våra partners

Behöver du en offert?

Kom igång med ESMA idag!

Kontakta oss så berättar vi mer.